ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ PREZI ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ POPPLET WALLWISHER ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΑΦΙΣΑ-ΚΟΛΑΖ

prezi
View more documents from Xyla Eleni.

Το Popplet (http://popplet.com/) είναι ένα web based συνεργατικό εργαλείο που συνδυάζει τις δυνατότητες των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία «τοίχων»/πινάκων ανακοινώσεων (π.χ. wallwisher, stixy…) και εκείνων για τη δημιουργία εννοιολογικών/ νοητικών συνεργατικών χαρτών (π.χ. mind42, Bubbl.us…).
Προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός πολυμεσικού «τοίχου» με πληροφορίες (κείμενο, σχέδιο, εικόνες, βίντεο) που μπορούν να διαμοιραστούν. Μπορείς να εισάγεις φωτογραφίες από το λογαριασμό σου στο facebook, το flickr, το amazon, το youtube, το google maps και να τις αποθηκεύσεις σε μορφή pdf και jpeg.
Αρκετά θετικό είναι το γεγονός ότι μπορείς να αντιγράψεις και να χρησιμοποιήσεις τον κώδικά του σε ένα blog ή σε ένα ΣΔΗΤ (π.χ. Moodle), ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ελληνικά. Είναι δύο (εργαλείο δημιουργίας «τοίχου»/πίνακα ανακοινώσεων και χάρτη εννοιών) σε ένα. Δεν έχει, όμως, την ευελιξία και τις δυνατότητες προγραμμάτων που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την υποστήριξη των παραπάνω.




http://www.wallwisher.com/

Ένας «νέος» τρόπος επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου, είναι και η δημιουργία «τοίχων»/ πινάκων ανακοινώσεων με θέματα που θέλουμε. Είναι εύκολος, αποτελεσματικός και λειτουργεί όπως ένας πίνακας ανακοινώσεων. Εκεί, μπορούμε να κάνουμε…ανακοινώσεις, να κρατήσουμε σημειώσεις, να δημιουργήσουμε κατάλογο με πράγματα που πρέπει να κάνουμε ή να θυμηθούμε. Μπορούμε και να συνεργαστούμε, αφού δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο στον ιδιοκτήτη του «τοίχου» αλλά και σε άλλους να τον χρησιμοποιήσουν, παρέχοντας το δικαίωμα στον δημιουργό να αποδεχθεί ή όχι τις προσθήκες των μελών.
Το wallwisher είναι ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε «τοίχους»/ πίνακες ανακοινώσεων, επιτρέποντας τη συνεργασία ομάδων, την ανάρτηση και ανταλλαγή υλικού, την έκφραση των σκέψεων και των προτάσεων των χρηστών του πάνω σε θέματα που έχουν οριστεί από πριν. Είναι μια διαδικτυακή εκδοχή ενός σχολικού πίνακα ανακοινώσεων. Οι τοίχοι που δημιουργούνται μπορεί να είναι ιδιωτικοί (για προσωπική χρήση) ή δημόσιοι. Οι χρήστες τους αναρτούν σημειώματα, κάτι σαν τα αυτοκόλλητα χαρτάκια που χρησιμοποιούμε στο γραφείο/σπίτι, τα οποία μπορούν να περιέχουν χαρακτήρες και συνδέσμους –μέχρι 160 χαρακτήρες η κάθε ανάρτηση. Ο δε δημιουργός του τοίχου μπορεί να έχει, αν το επιθυμεί, τον έλεγχο των αναρτήσεων των μελών αυτού. Η χρήση του είναι πάρα πολύ εύκολη.



Πώς δημιουργούμε στο glogster:

* Επιλέγουμε ένα φόντο από το Wall -> και π.χ. Papers.

Ή μπορείτε να βάλετε ως φόντο μια εικόνα της επιλογής σας, με δύο τρόπους:
α) π.χ. μια εικόνα του ήλιου. Πάμε στο Image -> Tinypic images -> Public Images -> πληκτρολογούμε “sun” και επιλέγουμε τη φωτογραφία του ήλιου, που μας αρέσει. Έπειτα, πατάμε στο Use it!. Αν είναι μικρή, την τραβάμε από τις γωνίες, για να καλύψει όλη την αφίσα.
β) μια εικόνα από τον υπολογιστή σας. Image -> Upload -> Use it!



* Για τις animated εικόνες

α) π.χ. animated νότες: Πάμε Graphics -> PopRock -> στη σελίδα 3, η νότα animated. Θα δείτε ότι δεν είναι μία μόνο νότα που κινείται, αλλά πολλές. Αφού την επιλέξετε, την κλωνοποιείτε. Πώς;
Βλέπετε τη γραμμή μενού, η οποία εμφανίζεται, όταν επιλέγουμε την εικόνα. Edit, bring it forward, put it behind, clone, cancel changes (=ακύρωση αλλαγών), Delete (=διαγραφή). (όλες οι εντολές, εκτός του Edit, αναπαριστάνονται με εικονίδια). Πατάμε το clone όσες φορές θέλουμε, παίρνουμε την κάθε εικόνα, την πάμε πιο πάνω ή πιο κάτω από την προηγούμενή της, τις στριφογυρνάμε.
.... Και η μουσική διαχέεται σε όλη την αφίσα.

β) ή ενσωματώνετε μια animated εικόνα που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας.



* Αλλαγή του χρώματος της εικόνας

Πατάμε στο Edit, στην παλέτα των χρωμάτων επιλέγουμε το χρώμα που μας αρέσει, Apply, Ok.
Βλέπετε δύο παραδείγματα της αλλαγής χρώματος: η καρδιά στο ταμπελάκι με το όνομα του Ελύτη, άλλαξε χρώμα και τοποθετήθηκε με την εντολή put it forward. Το καραβάκι ...μεταμορφώθηκε σε μπλε τρελοβάπορο.



* Οι εντολές put it forward και put it behind είναι οι γνωστές μας εντολές "μεταφορά σε πρώτο πλάνο" και "μεταφορά στο φόντο".



* Οι λάμψεις, οι αντανακλάσεις, οι σκιες πίσω από τις εικόνες ή τα εικονίδια

π.χ. η κίτρινη αντανάκλαση πίσω από το καραβάκι: Πατάμε στο Edit, στο fx, και, καθώς μετακινούμε τους ροοστάτες στα Blur, Alpha, Angle, Distance, και επιλέγουμε το χρώμα, βλέπουμε ταυτόχρονα τις αλλαγές μας. Apply και Ok.



* Τα Frames (=πλαίσια), δηλ. τα "κάδρα", οι κορνίζες των εικόνων. Το Glogster προσφέρει μια απίθανη ποικιλία πλαισίων.

Πάμε Image -> βλέπετε δύο καρτέλες: Images και Frames. Επιλέγετε τη 2η καρτέλα. Και το κάδρο που σας αρέσει.



* Εισαγωγή video από το youtube (ή από όποιο άλλο site με videos θέλετε) και μουσικής

Video -> ή ανεβάζουμε ένα video από τον υπολογιστή μας με την εντολή Upload ή εισάγουμε στο πλαίσιο Link τη διεύθυνση του video, που μας ενδιαφέρει, του youtube.
Βάζουμε "κάδρο" στο video μας με την επιλογή της καρτέλας Players. Και Use it!

Μουσική -> ανεβάζουμε την αγαπημένη μας μουσική από τον υπολογιστή μας με την εντολή Upload, επιλέγουμε το music player, και Use it!



* Τα links (=οι διευθύνσεις) προς άλλα sites
Εδώ έγκειται η διαδραστικότητα της αφίσας. Κάθε εικόνα μπορεί να μας οδηγήσει σε άλλα σάιτς, για να βλέπουμε και να μαθαίνουμε περισσότερα για το αντικείμενό μας.

Edit -> το εικονίδιο του υπερσυνδέσμου, με τους δύο ενωμένους κρίκους -> επικολλούμε το link -> Apply -> Ok.

Μπορείτε στο text να γράψετε ελληνικά.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!